Te is klónoztad magad?

 


Micsoda becsapódás...nekem legalábbis az volt a napokban.

Rájöttem ismét valamire.

Az anyagi világban vannak a dolgok, Te is és Én is.  

Van nekünk internet, a világháló, a virtuális világ. Te is fent vagy ugye, hiszen olvasod a bejegyzésem. Van néhány reged..itt-ott, közösségi oldalakon. Talán üzletelsz is a neten...azaz kínálod a szolgáltatásod és a terméked.

Na de mi volt régen, a tiszta való világban? Volt belőled egy, meg a műhelyed. 

Ma mi van?

Duplikálod magad, sőt többszörözöd. Hiszen minden felületen van belőled egy példány, ahol ott vagy! Mi lenne ha egyszer csak nem lenne internet? Ismét egyedül maradnál! Oké, sokan ebben nem hiszen, de valójában, mi a lényeg?

A lényeg, hogy egy vagy! Bár hány oldalon is vagy, két kezed van, egy fejed és bármit is szolgáltatsz, egy perc, az egy perc. Naja lehet csoportos előadásod, ahol többszörözöd a szolgáltatási díjadat, vagy gyárthatsz tűpárnát, amiből eladhatsz többet is, de egy perc az egy perc, akárhány oldalon vagy. 

Mit is akarok ezzel mondani?

Hiába is klónozd magad, az időd nem lesz több, az energiád nem lesz több hiába ismernek meg sokan. Tudom abban reménykedsz, hogy a pénzed több lesz, de a mások által tulajdonolt  virtuális világban, ez bizonytalan. Alkalmazott vagy a virtuális világban, nem Te döntesz el semmit. Ha már volt alkalmad megtapasztalni, hogy az internet szarakodott, a telefonod lefagyott vagy a telefonszánok elvesztek akkor érted miről beszélek.

Gondold át, mire van szükséged, mi az elég! Add meg magadnak a nyugalmat, Te szabod meg a határaidat.

Vigyázz magadra!




Megjegyzések