Hogyan szabadulj meg az adósságoktól?

 



Döntés kérdése! Kitartás!

Sajnos a derékszíjat be kell húzni!

El kell fogadni, hogy az életed olyan amilyen!

Fel kell vállalnod magad!

Leginkább senkinek semmi köze a Te életedhez, tehát a felelősséget magaddal szemben kell a leginkább gyakorolni!

Ezek jó hírek, mert ha szépen csendben ahogy a csillag egy az égen, nem hagyod magad a mások általi kísértésnek ( Tv reklámok, barátok, családi nyomás) akkor egyenesbe jössz és majd a mérleg pozitívra is tud fordulni.

Előfordulhat, hogy lemorzsolódnak emberek mellőled!

Előfordulhat, hogy egy közös otthoni főzés vagy kerti party helyett inkább a romkocsmába mennek, nélküled. De el kell döntened, hogy nyugodt életre vágysz, vagy nyüzsgő és mozgalmas ámde stresszes és trendi egyszer élünk elv híve maradsz. 

Mindig az a kérdés, hogy magadnak akarsz megfelelni, vagy másnak!

Hiszen ha a saját életed egyengetése fontosabb akkor magadnak akarsz megfelelni, ha Azonban mész a tömeg után, akkor kizárólag megfelelési kényszerből, a csordához való csatlakozásból másnak fogsz megfelelni.

Tehát,  mondjuk döntöttél, magad mellett!

Tudnod kell, hogy adósságodat önként is fizetheted úgymond részletekben, a bevételed gyakoriságától függően. 

Rezsit személyesen és csekken csak számlánkénti összeget tudsz fizetni, de akkor max. hetente félre teszed amit csak tudsz, hogy lekopjon a rezsi elmaradásod.

Tudtad, hogy az adótartozásodat csökkentheted az adónemenként folyószámlákra való utalással! Sőt, 1 millió forint alatt, automatikus részletfizetést kapsz 1 évre, ha az ügyfélkapun beadod a kérelmet. Tehát ha felgyűlt, több millió forint, nem kell attól lefagyni, hogy egyben nem tudod kifizetni, kezd el fizetgetni, akkor is ha már végrehajtás alatt vagy! A fizetési szándékot mindenki értékeli!

Bank hitel törlesztés is kifizethető előbb! Igen, tudom a szerződés módosításnak költsége van, de megtudod ezt oldani másképpen is. Hogyan? Minden hitelnek van egy un. hitelszámla száma. Erre a hitelszámla számra Te utalhatsz bármennyi összeget! Azaz, ha van havi 100.000.-Ft-of hiteled, de rövidebb idő alatt kiakarod futtattatni, akkor utalhatsz 200.000.- is havonta. Azaz gondolom 100.000.- leveszik a számládról, de Te tudsz utalni másik 100.000.--et. Hogy ez mit jelent? Abban a pillanatban, hogy te gyakorlatilag kifizetted a hitelösszeget, sajnos kamatokkal, nem lesz csoportos beszedésed a számládon. Ebben az a trükk, hogy nem kell szerződés zárási díjat fizetned. Magától a hitel lejárati idejében ez meg fog szűnni, többlet költségek nélkül. DE már nem lesz csoportos beszedésed, mert nincs mire.  Ez természetesen csak akkor éri meg, ha már a hitel periódus félidőn túl vagy és a hiteltörlesztés kamatos részét már kifizetted valójában. Ugye minden hitel úgy áll össze, hogy az első felében kifizeted a kamatot és a második felében a tőkét.  Ha azonban nem olyan régen vetted fel a hitelt, akkor még a szerződésmódosításos verzió is megfontolandó, hiszen a kamat valószínűleg több, mint a szerződés módosítási díj. Kupogass, és ami összegyűlt fizesd be így vagy úgy!

Hitelkártyádat lefogyasztottad? Nem baj!  A kamat brutálisan sok, tehát kénytelen vagy - a havi kamatok megfizetésén felül, amit a bank automatikusan levon - többletet utalni a hitelkártya számládra.  De lehet!

Soha ne várd meg, hogy Önálló Bírósági Végrehajtóhoz kerülj, mert akkor dupla annyit fogsz kifizetni! Ne lapíts, hanem kezdj el fizetni! Bármennyit!

Kezd mindig a legkisebb tartozással, ami a zsebednek megengedhető!

Ha több végén is égnek a szálak, akkor ide-oda is egy kicsit tűzoltásként fizess be!

Biztos vagyok benne, hogy 1-2 nagy összegű hitel felvételt kivéve, az adósságok apránként gyűltek össze! Ahogy összegyűlt a tartozás úgy el is fog kopni!

Kitartás, ügyesen, menni fog!





Megjegyzések