A szerelmes férfi lehozza a csillagokat!



Mit is jelent ez valójában?
Nagyon sok vendégem panaszkodik arról, hogy a férfi nem tesz meg otthon mindent, vagy éppen semmit. Még az alapvető férfi feladatokat sem látja el a ház körül, nemhogy kivinné a szemetet vagy mosogatna, és hát azt is hallom, hogy nem volt ez mindig így. Persze olyat is hallok, hogy soha nem volt másképp... és akkor nem túl sok elemzés után kiderülnek a dolgok. Mégpedig az, hogy vagy a férfiből kihalt a szerelem, vagy soha nem is volt szerelmes.

Ha az elején ugye sok mindent megtett, de aztán egyszer csak nem, gyakorlatilag ki lett ölve az érzelem. Ezt vagy magától döntötte el, vagy pedig ugye a hölgy szektor tett érte, vagy nem tett érte, azaz nem dicsérte eleget. Nem ismerte el azokat az erőfeszítéseket amiket tett  a férje, vagy mindig többet és többet akart a hölgy és ezért a férfi egyszer csak belefásult, vagy belefáradt a "neked semmi sem elég" helyzetbe. 

Erősen el kell gondolkodni nőként, ha ez így történt. 

Van olyan eset is, amikor el kell fogadni nőként hogy ez a házasság ki lett erőszakolva, akár egy útban lévő babával, akár bármilyen más módon. Azt a nőnek éreznie kell az esküvőszervezés alatt és a házasság előtt, hogy ez a házasság mennyire vágyott dolog a férfi részéről. 
Ismét azt tudom mondani, hogy "ki mint vet úgy arat". 

Ha egy olyan házasságban lépünk bele vagy egy olyan házasságot kötünk ahol a férfi nem volt szerelmes, akkor ennek vállalni kell a következményeit. Ha a férfi szerelmes volt akkor pedig hölgyeim ezt boldogan el kell fogadni, el kell ismerni, meg kell köszönni és elégedettnek kell lenni mindamellett, hogy esetleg akarunk még valami többet is. De csak többet akarni és elégedetlennek lenni nem fog működni.
Azt szoktam mondani, hogy nem baj hogyha egy picit a férfi jobban szeret minket, abszolút egyensúlyban van a kapcsolat ilyenkor. Szeretném nagybetűkkel kihangsúlyozni, hogy az ideális ha mindkét fél szerelmes, szeret, de ha mégis mérlegre kell tenni a szerelmet - amit persze nem feltétlen lehet, de mondjuk mégis - akkor azért az a jó ha a férfi ostromol minket, küzd értünk, megtesz mindent, lehozza a csillagokat! Az a nő aki nem erre vágyik az szerintem nem vallja be magának! 

Ha férfi egy picit jobban szeret, nincsen semmi baj, mert mi nők annyira szeszélyesek vagyunk, hogy mi tudunk egyik nap gyűlölni másik nap szeretni, de a férfi kitartóan szerelmes akkor nekünk nagyon sok boldog pillanatunk lesz. 
Ez igaz a gyerekvállalásra is, azt szoktam mondani, hogy addig amíg a férfi nem akar gyereket nem kell gyereket szülni, de ez egy másik cikk témája lesz.

Vigyázzatok magatokra, fogadjátok el azt ami van, köszönjétek meg azt amit kaptok és ne csak magatokra gondoljatok ha párkapcsolatba akartok élni :)

Megjegyzések