Süllyesztő




Beszéljünk egy kicsit erről a szóról, hogy süllyesztő, mert úgy érzem hogy a mai internetes világban gyakorlatilag minden a süllyesztőbe kerül. Ha bármit megjelenítek az interneten utána gyakorlatilag visszakereshetetlennek, eltűnik valahova ebbe a határtalan nagy éterben és elveszítjük, minthogyha egy feneketlen tengerbe ejtenénk 2 Ft ot. Tudom, nem pozitív szó, de ettől ébresztő a jelentése.

A süllyesztő magában azt az érzést ébresztette fel bennem, hogy éppen ezért az idő gyakorlatilag időtlen, a tér az határtalan. Pont ez mutatja meg nekünk ez a digitális világ, hogy se eleje, se vége semminek csak a mostani pillanat létezik amikor én ezt a cikket megírom. És te elolvasod és aztán lehet, hogy ezt a cikket nem nagyon fogod tudni újraolvasni, habár remélem hogy az oldalamon megtalálható lesz, de ha a Facebookra feltöltöm akkor biztos, hogy egy idő után visszakereshetetlenné válik, mert annyit nem tudsz visszafelé pörgetni. Az élmény marad meg benned amit az olvasás pillanatában kapsz, amit akkor át tudsz élni, ez a digitális világ! 
A pillanatnyi érzés és hogy akkor éppen mennyire tudtál koncentrálni, annyit tudsz kivenni abból az információból annyi hasznos segítséget vagy éppen nem hasznos segítséget, ez azon múlik hogy te mit értesz ki belőle, a te lelki világod éppen milyen állapotban van. A süllyesztő az a most utáni és a most előtti pillanat. A digitális világ nem a hosszútávú és visszakereshető információtároló eszköz.

 Ugyan bármire rá tudsz keresni, azt szoktam mondani, hogy az internet olyan mint egy külső agyi Winchester nem kell az embereknek ész, mert bármit beütnek a gugliba és megkapják a választ. Számtalan választ kapnak rá, ezért szinte olyan minthogyha felesleges lenne az agyukat információval tárolni és terhelni. Csak rá gugliznak és megvan, ezért nem tanulnak, pont ezért gondolják azt hogy nem szükséges a tanulás, hiszen az internet tudja.
Az agyuk nem más mint egy üres eszköz, ami tudja hogy hol kell keresni. A tárolókapacitása közelít a nullához,  külső tárolóeszközön tároljuk a tudást, az pedig a végtelen internetes hálóba csatlakozik. 

Hol van már az, amikor  leemelek egy könyvet a polcról és kikeresem.... Nézzetek körül, hogy ki az aki ma még fejbe tudsz számolni vagy ki az aki még kézzel ír?

Az emberi test képességei elcsökevényesednek, pedig az emberi test kreativitásra lett alkotva. Isten saját képére alkotta az emberi egyedet és Isten teremtett. Tehát az ember is képes alkotni, ha az emberből kivonjuk az alkotást akkor mi marad??
Vigyázzatok magatokra!

Megjegyzések