Mikor érted meg? - egy józan paraszt matekja

 


A minap egy fiatal párral volt konzultációm....Mindketten vidékről érkeztek a Városba szerencsét próbálni, a hamuba sült pogácsával. Nem gúnyból írom, ők mondták :)

Vidéken nem lehet megélni, nincs 300 ezres fizetés, nincs buli-fanta, nincs élet, nincs jó iskola a majdani gyereknek, a haverok is eljöttek, egy porfészek, nem fogunk kapálni, utazni szeretnénk, nincs lakásunk stb.

Húzzunk egy jó vastag piros vonalat!

Ami felette van az EL oka...és ami alatta van az legyen a VISSZA ok.

Lesz 300 ezres fizetés 2x, és lesz lakás is 250.000.-/hó albérletért. Mondjuk ketten vagytok, mert ha egyedül, jössz/mész rosszabb a matek. Tehát ha tudok mellette félre tenni, akkor kb. havi  200.000.-*12= 2.400.000.-Ft /év. Akkor nincs haverok, nincs fanta, nincs utazás, még nincs gyerek és nekik jó iskola. De lesz kezdő/önrész a hitelhez.

Vagy albérlet amíg csak a karodat fel tudod emelni és dolgozni tudsz! 600-ból  albi+rezsi 350. szval marad 250!

A "porfészek" friss zöld vidéket egy smogos, füstős, büdös, betonszürke városira cseréled, de ez a Te dolgod.

Ha az éves 2.400.000.- Ft megvan, ez kb. 5 év, igaz? 10 milla összejön egy valamire való 30 m2 garzon önrész befizetésre (1 Mill/m2 árak vannak...), a többi 20 év hitel, ami jelenleg havi 150.000.-Ft.  20 évig havi 150.000.-Ft törlesztés! A két fizetés 600.000.-Ft, és mindig mindenkinek van munkája, nem beteg! 600-150= 450 és a rezsi! Ez akár habzsi-dözsi is lehetne.De 30m2-be nem lesz gyerek! Nem fér el! Sőt lassan két főnek is kicsi, mert nő az ember egója..és ahogy a gyerekmentes órák száma nő, úgy nő a munkamániás órák száma. Azaz egyre inkább hajt az ember lány és fia a karrier felé, hamár nem lesz gyerek éljünk jól, a sok munka miatt nem lesz család, de nem baj, mert van 20 évre hitelből 30 m2 lakás. A többit az olvasó fantáziájára bízom...

Mi van ha nem 30m2 veszünk, hanem kinyomjuk a púpot..és a fizetés kimaxoljuk, azaz 300 ezerig megyünk havi törlesztőben, bevállalunk 3 gyereket, ami még nincs...de lesz pénzünk. ?! Hát kb. ugyan ez, 20 év hitel, a gyerekeket nem szerelemből lesznek, hanem pusztán üzleti érdekből, önös érdekből, egy fajta pipalista alapján, a társadalmi megfelelés kényszere alatt. 300 ezekből kell kijönni 5 főnek, vagy valaki/mindkettő ismét munkamániás mert kell a  pénz, és a gyerekre meg majd figyel a tanár, a szomszéd és aki éppen akar, a babysitter akár, de neki is csak fizetni kell, szval még több pénz kell. Az élet szép! Keresd meg benne!

- vagy- 

Marad vidéken, kevesebb fizetésért...de nem lesz 20 éves hitel, a gyerekek jönnek amikor szeretnék, lesz segítség, lesz idő a kertre, a csirkére mert megnő magától és nem kell órákat utazni, mert a faluban is van állás.

Ugyan a 600-ból csak 300 marad hitel nélkül, de 300-at két fő a faluban is megkeresi!

UGYANIS ha MINDENKI ELJÖN akkor az állás lehetőség is eljön! Attól van valahol állás, hogy van ember, akinek más emberek szolgáltatni tudnak! Érted?! Ha van lakosság, akkor van kinek üzlete nyitni, van kinek varrni, fodrászkodni, házat tervezni, kivitelezni, javítani, szervizelni, számítógépet szerelni, programot készíteni soroljam, vagy már kapizsgálod?!

Ó Te szegény...ajánlom dönts szíved szerint...DE csak 1 életed van! 

Dönts Jól, bármikor, bárhogyan, akárhogyan, akármikor! Változtathatsz!




Megjegyzések