Atyaég - Elcsesztem!!!


                                                             Elcsesztem! Most mi lesz?

Mit csinál? Miért nem úgy csinálja ahogy mondtam? Ennek a gyereknek nincs esze! Nem hallgat rám a gyerek! Nem lehet a gyerekkel beszélni!

Hol rontottam el! Úristen elcsesztem!

Valóban?! VALÓBAN elcseszted?

Hány éves a gyerek? 15-20-25-30?

Pont ennyi éve hallja amit mondasz! Minden rosszat és jót is! Mindent hallott! Mindent magába szívott, mint egy szivacs, mint a sivatagi homok a vizet! 

Hallotta mikor azt mondtad, hogy utálod  szomszédokat, mert zajosak! Hallotta amikor szidtad  a párodat a háta mögött! Hallotta mikor a tanárra veszekedtél! Hallottad amikor a munkahelyedre utálattal mentél be! Hallotta amikor azt mondtad neki dühből, hogy ne gürizz másnak 2-3 műszakban, legyen diplomád! Hallotta amikor azt mondtad, hogy elmennél a világ végére legszívesebben! Hogy utálod az anyósodat...és bár soha ne mentél volna férjhez/nősültél volna meg...és a boldogtalanság az ember sorsa...változtatnál, de nem tudsz..stb. Hallotta mikor azt mondtad elköltöznél ebből a tetves faluból....soroljam, vagy talán folytatni tudod Te a sort?

Mindent hallott, és most éppen azt teszi amit mondtál neki! Pont azt, nem hallgat senkire, rád sem, nem akar a faluba élni, nem akar kétkezi munkás lenni, nem akar 3 műszakban dolgozni éhbérért, nem akar férjet/feleséget, mert a házasság hazugság...soroljam? Vagy tudod folytatni?

Pont azt teszi amit tanácsoltál neki éveken át ...tudattalanul, mondtad neki! Toldtad az igét neki szüntelenül!

Hogy ki lett a gyerekből?

Szingli, a városban él, nincs családja, de van több diplomája, utazik és éli világát! Másnak gürizik talán jó bérért, de van hol lakni, egyedül.

- vagy -

Otthon lakik, mert minek máshol, ha itthon ingyen van, minek a párkapcsolat a haverokkal így is jó, buli- fanta van!

- vagy - Túlélő turista lett, a világ másik végén.

- vagy - 

...a Tied milyen lett?!

Pont olyan amilyenre nevelted! Tudatosan, vagy tudattalanul! 

Már csak egy dolgod van, szeretni és elfogadni őt! 

 - vagy - 

Megjegyzések