Adni, adni...de meddig és mennyit?

 



Itt a jó kapcsolatban élőknek lapozni kell! Csak az olvassa tovább, akinek a cím kérdés problémát okoz!

Adni és adni... ezt olvassuk mindenhol. De ha nem is olvassuk, valahogy mégis mondjuk legalább az elején, egy kapcsolatba bele adunk Apait és Anyait is. 

Aztán ahogy múlnak a hónapok és évek, azt vesszük észre, hogy mi csak adunk és adunk, de nem kapunk vissza. Sőt, adunk, de ő miért nem adja ezt vagy azt?! Honnan is tudhatná, hogy mire van szükségünk? 

Nőként már biztosan elmondtad neki! Mert mi Nők így  cselekszünk, el is mondjuk, mire van szükségünk...de ha nem mondtad még, az sem gond. Tudom, miért nem találja ki? Ez majd egy külön cikk lesz!!

Tehát adunk...és elvárunk!!!

Nem kell erődön felül megfelelés miatt adni! 

Nem kell adni, csakhogy vissza kérd, vagy elvárd a pótlást! 

Nem azért kell adni, hogy szeressenek! 

Nem azért kell adni, hogy mások mit mondanak...

Tapasztalatból írom, azzal a szándékkal, hogy értsétek meg, az élet egyszerűbb is lehet. magad tudod egyszerűbbé tenni! És magad tudod bonyolítani is!

Volt amikor én is adtam...sőt azt mondtam, hogy ha ennyi kevés egy jó kapcsolathoz, akkor nem tudom mennyi kell! De aztán idővel, a sokadik kapcsolatban leesett a tantusz. Azért írom, hogy neked ne kelljen a sokadik kapcsolatig sem eljutnod! Légy boldog már ma!!!

 Adni annyit kell, amennyit jó szívvel, önzetlenül tudsz adni! Tudom, talán ezt is hallottad már...de a lényeg az, hogy amit adsz, az nem fog hiányozni, annyit adj, ami nem fog hiányozni belőled, nem vágyod pótolni valami "kapással". Annyit adj, amit ha elhagynád az utcán sem, érne semmiféle sérelem, sem lelkileg, szem szellemileg, sem testileg. annyit adj, amennyit ha elejtenél az utcán is vidám maradnál! 

Nem szemetelésre gondolok, mert akkor rosszat teszel, nem a káromkodásra és a viaskodásra gondolok, hanem annyi jót szórj el magadból, amennyi neked is jól esik. 

Mert Jó adni! Ha annyit adsz, amennyi számodra még belefér, akkor nem lesz elvárás, és nem lesz hiányérzet és nem lesz keserűség!

Adj jó szívvel, annyit amennyit nyugodt szívvel tudsz! Ne többet! Hidd el, kapni te is fogsz, ott ahol nem is gondolnád...a körforgás törvényszerű!



Megjegyzések