ÉRTÉKesítés és a biztos havi bevétel kapcsolata

 

Mi az, hogy érték? Kinek mi...tudom, de mégis.

Belegondoltatok már abba, hogy mindenki értéket ad át egy másik embernek? Valójában mindenki értékesít? Hiába is tagadja, hogy én nem dolgozom a kereskedelemben....de de barátom te is ott dolgozol ha pénzért teszed amit teszel. Ha szolgáltatsz vagy terméket nyújtasz, igenis értékesítesz!

Az élet megállna értékesítés nélkül. Hiszen valaki gyártja, de már ő is eladja amit gyártott és utána pedig minden ponton értékesítők állnak. 

Tudom, van aki ügynök vagy üzletkötő, de ez valójában az értékesítés egy-egy fázisát jelenti. Ügynök..az az adott "ügy" ismeretében tud tájékozattást adni és ha az érdeklődőnek kell a cucc akkor elügynüköli neki. Aztán van aki üzletkötő. Azaz az eladást nyélbe üti, azaz a vevő vesz valamit tőle...akár nem is tőle, mert ő csak egy közvetítő volt az üzletben, jutalékért dolgozott.

Ott tartunk, hogy megállnak az élet értékesítés nélkül. Mindenki arra szorítkozna, hogy magának gyárt mindent. Mamár olyan hiányos az ember tudása, hogy mondhatni nagyobb lemondással tudna erre az életre átállni. Nem lehetetlen!

Addig is értékesítsünk. Érték, a képességünk, készségünk, fizikai erőnk, szellemi tudásunk, mindaz amit ezekkel előállítunk. Azaz a cipésztől, a fodrászig, a péktől, a varrónőig, mindenki értékesít. Még a  patikus is és az orvos is.

Miért is olyan "ciki" eladónak lenni? Én kisgyerek koromban eladónő akartam lenni...az olyan szép..a szöviben tetszett ahogy a néni hajtogatta  a pulcsikat. 

Ahogy Klapka is mondta, aki nem tud pénz nélkül pénzt csináni az pénzzel sem tud. Ez a kereskedőkre, értékesítőkre, üzletkötőkre, ügynökökre, és eladókra igaz. Azaz bárki tud pénz nélkül pénzt csinálni. 

Sokan azért nem vállalkoznak, mert neki az nem való. Nincs annyi un. vesztegetni való pénzük. Mi van ha elbukják? Igen, lehet. De vannak okos emberek, vannak olyan országok akik bizonyos szakmákban előrébb járnak, mint pl. Amerika és az értékeítés. Olyan rendszereket dolgoztak ki, ami finomítja ezt az üzlet ágat. Mind a reklám terén, mint a termékek használhatósága terén, mint a költséghatékonyság terén, utat adtak így olyan embereknek is akik nem rendelkeznek befektethető tőkével. Amerikában a törzsvásárlói kártya...már szinte évszázados találmány. Nos, ez kishazánkban alig pár tízéves múltra tekint vissza. Amerikában a törzsvásárlóikat megtartani fontos. Olyan, mint egy fodrásznak a kuncsaft köre. Hiszen a törzsvásárlók adják a biztos havi bevételt. Érthető, hogy költséghatákonyság szempontjából a gyártók is egyfajta törzsvásrlói kört kívánank kialakítani. Ez a network hálózat. Mivel ehhez is hozzá kell szokni, sokan elcsúsztak a banánhéjon és nem oda jutottak ahová szerettek volna. DE a jóhír az, hogy ez javítható.

A netwok hálózat alapja, hogy gyári áron várárolsz, és az azonnal 25-30% hasznon túl, minden törzsvásárló után további 10% jutalákot is kapsz. Ez a fontos, hogy nem kell erre rágörcsölni és ügynöki nyomulással átgázolni az emberiségen. Tudom, hogy annak lesz csak nyomulás akik nem akarnak vásárolni, mert féltik a pénzüket, félnek a bukástól. De egy zsembe is lehet sületlen amit a közértben veszel..szval élni azért kell és lehet félelem nélkül is. Ma már a cégek 30 napos  visszavásárlási garanciát adnak a termékekre...aggodalomra nincs ok. 

Tehát emberünk, a két lábon járó hiteles reklám lesz, hiszen egy törzsvásárló ajánlása azt jelnti, hogy ő maga megvan elégedve a termékkel. Itt kívánom megjegyezni, hogy a kedvesnc termékek listáját mindenki maga választhataj meg. Nincs tukmálás.

A gyári ár is természetesen tartalmazza azt a bizonyos árrést amiből a jutalélok kifizethetőek, de jóval kevesebb az egy fóre eső reklám összeg mintha a marketing egyéb eszközeit használná, arról nem beszélve, hogy hiteles üzletkötői vannak a törzsvásárlói körben. 

Ha MLM szisztémával találkozól, nem kell elfutnod! A termék minősége nem függ az értékesítés módjától. Próbáld ki és ha bevált használd. Ha használod ajánlhatod is és máris ott a havi biztos bevétel.  Az MLM egyetlen titkos receptje az, hogy ajánld és minél több emberhezz eljuss vele, annál több törzsvársárlód lehet, amiből neked annál több jutalákod és fix havi bevételed lehet.

Az üzletépítés kulcsa ennyi. Törzsvásárlókat keresel, hiszen abból lesz havi fix bevételed, ha a munkatársaid akiket te csatlakoztattál, szintén havonta vásárolnak. 

A befektetés itt nem is befektetés, hiszen ez a kezdetekben egy saját célra kipróbált termék lesz. Mennyi idő alatt térül meg a befektetésed? Ez a kérdés a saját használatra vett terméknél értelmetlen.

Ha azonban valaki üzletként akarja hívni tegye azt. A hitelesség fogja őt üzletasszonnyá vagy üzletemberré varázsolni. Mondhatom, hogy 50.000.-ft/hó-től már bármilyen un. üzletbe kezdhetsz....nulla rizikóval. (emlékezz a zsömle is rizikó amit a boltba veszel, mert a puding próbája az evés...)

Ne feledd, hogy az értékesítés része vagy, minden alkalommal amikor vásárolsz! Azonban jutalékot nem kapsz, hacsak nincs egy hűség/bizalom/pontgyűjtő kártyád...azaz valahol törzsvásárló vagy!:)

Hiszen biztos, hogy van kedvenc italod, kekszed, liszted, vitaminod, vagy egészségitalod...tea fajtád, könyves boltod. Kapsz után ajutalékot? A méhész akihez jársz ad jutalékot? Gondolkodj, mielőtt ítélkezel egy értékesítő felett.



Megjegyzések