Pénzéhes vagy háztartásbeli?

 



Kedves Hölgyek!

Az én Édesanyám HTB volt. Édesapám mai szóval, eltartott mindket, dolgozott, építette a házat, művelte a kertet és tette a férfi erőt igénylő házkörüli dolgokat.

Ilyen mintával indultam. Sokan irigyelték Anyukámat...mert neki nem kellett dolgoznia.

Itt jegyezném meg, hogy az én Anyukám, mosott, főzött, gyereket vitt/hozott iskolába, kertet művelt, állatokat tarott, takarított és minden olyan munkát elvégzett amit fizikailag bírt. Ebben az időben, a tésztát is otthon gyútrák a nők, nem volt zacskós chips, tehát mident házilag készített. E mellett bedolgozott, csecsemő rugdalódzókat hímzett kézzel! Sőt, saját fodrásza volt, és körmöse, hiszen magának csavarózta  a haját és a tiszta ápolt piros körmök sem maradtak el. Így azt gondolom nőként is megállta a helyét  a hálószobában. :)

A régi rendszer alatt tudjuk, hogy sok nő is munkába állt. Hogy ez kényszer volt, vagy divat, és ha igen kinek a kényszere és divatja, az más kérdés. Úgy látom, hogy azonban a dolgos nők és dolgos férfiak szövetségében nem lett belsőséges családi kapcsolat kialakítására igény/idő. Az ebben felnőtt gyerekek, ma már felnőttek úgy látják, hogy "keress egy gazdag férjet lányom" jobb döntés, hiszen ha egy nő 3 műszakban nyomja, és ez sok. 

Miért pénzéhes egy nő, csak mert a teremtett feladatát igyekszik ellátni, házasságot, családot, gyereket szeretne és otthont? Mindennek a fenntartása és az üzemeltetése a nőre hárul. Mindennek a megteremtése pedig részben a férfire.

Kedves férfiak, én úgy szeretlek benneteket...hol vagytok?

Miért fél egy férfi a jövőtől, elhagyják, vagy meglopják, vagy lenyúlják? Miért gondolja azt, hogy csak a pénze kell?

Anyagi világunkban a pénz kell! Szükséges! Annyi amennyi, kinek ízlése szerint. Keress egy magadhoz valót és akkor nem lesz gond. Szeresd és figylej rá, legyen család a család, és pihenés a pihenés. Legyen MI és nem csak Te és Én! 

Emberek!

Ti alakítjátok az életet, a saját életetetket! Senki más! Ti választjátok a feleségeteket/férjeteket! Ti válaszjátok minden reggel a boldogságot vagy a szomorúságot! Ti tudtok változtatni rajta, senki más!

Légy jó magadhoz és akkor jó leszel máshoz is! 


ui: Most elmegy a nő is dolgozni, hogy megkeresse azt a pénzt amiből megveheti azt amit otthon is megtudna csinálni kevesebből. Fizeti az óvodát, a dajkát, a baby sittert, kell egy kocsi neki, amivel ezt mind elintézheti, amit tankolni kell és szervizelni, adókat fizetni és biztosítást. Mivel dolgozik, ruha is kell, évszakonként új, de legalább évente új, mert a divat változik. Másért sem dolgozik egy nő, csak mert a férfi fél valamitől!?! Mitől is?  Felelősségtől, a családtól!


Megjegyzések