Ez nem más mint - túlélő szakácskönyv

 



Ez nem más mint...szoktam mondani...ha egy zacskós, vagy félkész termékkel találkozom.

Semmi nem olyan nagy faxni,mint amilyennek látszik.

Néhány alap étel elkészítését kell megtanulnod, és annak a mintájára bármi elkészíthető. A főzés nem egy megtanulhatatlan varázslat. A főzés inkább egy kibontakozás...ízlések és pofonok kategória.

Képzeld el, ahogy minden reggel összekészülsz, smink, vagy ruha terén ez is egy ilyen próbálgatás. A próbálgatás művészete, míg végül olyan ízkombinációkra lelsz, ami igazán különleges és finom. 

Tudjuk, van aki sminkkel indít, van aki pizsamával, pont ez a különbség meg van az éltelekben is. 

Kezd azzal ami egyszerű, de a kedvenced, majd fejlezd az ételkollekciódat abba az irányba ami érdekel.

Ételkollekció, igen, mert valójában tanulhatsz is másoktól, de a tapasztalat itt sem kerülhető ki.

Mint mindere itt is igaz, hogy ne félj. Ha nem sikerül, nem baj, próbálgasd :) Tudom, tudom, közben éhen halsz..de hidd el, az én első paprikás krumplimból kimarad a só, az első tejberizsem "ropogós" volt...Valljuk be, néha a kenyérre több vaj kerül mint szoktuk, de úgy is megesszük, vagy lekaparjuk.

Semmi csüggedés, csak csináld. Tudom sokan vagyunk úgy, hogy későn kezdtük, nem álltunk 3 évesen fakanállal a kezünkben a konyha közepén, de ahogy Apukám mondja " a kocsmában elvesztegetett időt, nem lehet a közúton behozni". Ami elmúlt, nem baj. A lehetőség adott, most elkezdheted! Próbálkozz! Kóstolgasd! Sikerülni fog!

Minden remekmű kézi munkával és házi eszközökkel, egy asztalon kezdődik :)

Megjegyzések