Anyagi függetlenség - csapda?!


Azt már tudom, hogy mindenkinek mást jelent egy fogalom..de azért mégis vannak társadalmi átlag értelmezések . Hiszen a szavaknak van jelentése. Még ha valaki másképpen is akarja érteni.

Anyagi függetlenség - gyakran hallom ezt.

Mit is jelenthet?

Anyagi => valami anyagból van, kézzel fogható, testi szükséglethez kapcsolható, leginkább mai világunkban a pénz

Függetlenség => nem vagyok hozzá kötve, nélküle is tudok élni, nem kapcsolódom hozzá, önálló állapot

Namármost, mi az hogy anyagi függetlenség? =>> Pénz nélkül???? Nem vagyok valami kézzel fogható dologhoz kötve??

Mintha nem tudnánk fogalmazni?! Mintha beszéd és értelemhibásak lennénk?

Hogyan tudom magam anyagilag függetleníteni? Egy anyagi világban? Ha a pénztől elvonatkoztatunk, akkor minden anyag.  Ha szigorúan a pénzt hívom anyaginak, akkor az élethez minden pénzbe kerül. vagy ha nem akkor pl: otthon termelek és ebből csere-bere alapon élek. 

Mindezek mellett persze értem, hogy mire használjuk a fogalmat. Azaz, hogy bérből és rabszolgasorsból kiszabadulva akarjuk megteremteni az anyagi függetlenségünket. Ami hülyeség, mert ha nem bérből kapom a fizetésem, akkor vállalkozó vagyok (egyéni, vagy céges) és tőlük várom a bevételt, remegő térdekkel. Amíg dolgozom van pénz, aztán pedig semmi. 

Egyik ismerősöm, magánóvodát- családi napközi üzemeltet. 20 gyereke van:) Ahogy mondta, azaz 20 főnöke van :) Végül is morbid, de igaz.

Tehát, anyagilag független, hogyan lehetek, amikor pénzért teszem amit teszek, vagy alkalmazottként, vagy egyéni vállalkozóként, vagy cégként, de sőt befektetőként is!

Nézzük csak azt az a vágyott anyagi független életet, mivel is jár. Végre sikerül olyan mennyiségű pénzt felhalmoznom, amiből befektetéseket hozhatok létre, pl, ingatlanokat veszek kiadásra. nagyon zseniális, azonban ezzel is van dolgom, hiszen bérlő kell, lakásokat fel kell újítani soroljam? Vagy mondjuk befejtetek részvényekbe! Szuper, izgulhatok, hogy az én pénzemből akárki jól gazdálkodott-e?!

Hiszen tudjuk, hogy a párnahuzatban, vagy bankban tartott pénz akármikor akármennyit veszíthet az értékéből. Sőt azt is tudjuk, hogy hordtak mér őseink talicskába pénzt ami elértéktelenedett.  Olyan, ami végleg anyagi függetlenséget jelentene, nincs. Hol itt az anyagi függetlenség? Egy reklám duma...NINCS!  vannak módszerek a pénz megtalálására, de amíg pénz kell az anyagi világban mindenhez, addig nincs függetlenség.

Ami segítség lehet, az önellátás :) Ehhez ismerni kell a szükséges - elég - beosztás szavakat :)

Kinek mi, tegye úgy!

Megjegyzések