25 év egy Anya tollából...


Hogy volt, nem tudom, de felnőtt. Valahogyan biztosan, hiszen itt van. Ott volt és én is, minden nap!

Tesszük amit teszünk, zsigerből. Vajon jól tesszük-e? Nem tudom, de az eredmény jó!

 Jó?! Honnan tudod, hogy jól sikerült-e?

Szerintem az első jel az, ha egészséges! Káros szenvedékyektől mentes és nyugodt! Számomre ezt mutatja azt, hogy jól van! Jól érzi magát a bőrében.

Útmutatás? Volt az is, ő is mutat nekem utat és én is igyekszem. Hiszen első gyeremekem és én neki az első anyja vagyok. Csiszolodunk és figyelünk egymásra. Ahogy csak tudunk. De vajon tudnánk-e másképpn? 

Gyerekszemmel vajon 25 év iskola után, milyen a felnőtt lét? Milyen a munka világa? Milyen a család világa?

Azt hiszed elmondasz mindent?! A fenét, mond, addig amig csak levegőt veszel! Soha nem tudhatod, hogy mondtad-e már, ezért mond amikor csak eszedbe jut.

Sokat halljuk, hogy az elégedetlenkedés, ítélkezés, megfelelés és elvárás néküli élet vezet a boldogsághoz. 

Felmerült bennem a kérdés, hogy honnan kerülnek a szótárba ezek a szavak? Hogyan alkaul ki ez a fajta magatartás? 

Évek alatt, apáról fiúra.

Kerüljük a rossz érzést generáló szavakat és mondtokat! Úgyan mi is felnőttünk ezen, de ha lehet fejlődjünk, és javítsunk a világon. Minden egyes szó haladás a boldogság felé.

A múltat felhágytorgatni terljesen felesleges. Miért nem csináltad, helyett, megtudod csinálni? Mikor? Csináljuk együtt?

Elégedettelen vagy amikor nem kell fel, amikor nem pakol el, amikor nincs kész a lecke, amikor túl sokáig játszik..amikor nem tudja melyik suliba szeretne menni, milyen szakmát akar választani...soroljam?

Ítélkezel, amikor valami rosszul sikerült neki, amikor a másik jobban tetszik mint ő, amikor tudattlanságból csinál valamit, amit nem olyan mint amit te gondoltál..soroljam?

Elvárod, hogy a te életete élje, hogy kitűnő legyen, hogy tudjon mindent még azt is amit te nem mondtál el neki....soroljam?

Megfelelés? Mindezek után, csodálkozol, ha kialakul benne egy megfelelés? Azok után, hogy a te szuper szülő megfelelési kényszeredet végig nézi napról napra, amit rá előltettél. Benne is kialakul. Hiszen addig tolod a szöveget, Amíg ki nem alakul benne. 

Csodálatos lelki nyomorékot, dráma és targádia királyt nevelsz belőle...mert mit mondnak majd mások?  Rád! Hogy te milyen szülő voltál, neked milyen gyereked van! 

Kit érdekel? Kinek szülted a gyereket? 



Megjegyzések