Te hányasra feleltél magyarból és matekból?


Beszélgetek sok-sok emberrel...Azt látom, hogy két nagyon fontos dolog van az életükbe, az egészség és a pénz.

Szinte mindent ennek vetnek alá, ha az egyik nincs már az indok bármire is.

Azon gondolkodtam, hogy miért nincs pénz?  Hányan gondolkodnak úgy, hogy ...áremelkedés, infláció...ami elég volt 5 éve az már nem elég ma...Majd eljut oda, hogy na jó kérek fizetés emelést, vagy keresek egy állást ahol annyit keresek amennyi elég lenne. 

Amennyi elég lenne? MOST! Azaz futnak az idő után! Miért nem olyat lehetőséget keres amivel mondjuk meg tud előzni 5-10 évnyi inflációt? Akkor nem futna az élete után. 

Boldog ember képző indul -  Hogyan ne fuss az élteted után?

Miért olyan kishitű, hogy nem kaphatna többet? Miért a mostani kiadásaira keresi a megoldást? Miért nem gondol előre? Miért nem tervez? Miért nincs célja? Miért nem a cél eléréséhez tervez?

Azért mert senki nem mutatta meg, hogyan kell célt kitűzni!

Az iskolában egy cél volt, lefelelni törből minimum kettesre, ehhez meg kellett tanulni a 1. fejezetet.

Meggyőződésem, hogy az élethez a matek és magyar kell! Az abc és 4 alapművelet. Ezeket azonban csillagos hatosra kell tudni!

Az életben nincs előre megszerkesztett tankönyv, nincs fejezet, és nincs amit be kellene magolni ahhoz, hogy átmenjünk a vizsgán! Az élet maga a vizsga! A főpróba! A premier! A megismételhetetlen lehetőség! 

Gondold végig most hova tartasz! 

Gondold végig mi lesz 1-5-10 év múlva! (ne azt mond,hogy honnan tudjam...ki tudja milyen párt lesz hatalmon...addigra már nyugdíjas leszek...) 

Gondold végig, mit szeretnél, hogy legyen 1-5-10 év múlva!

Ha meg van a cél, jön a járat is ami elvisz oda! Keresd a lehetőséáget ami eljuttat oda ahol lenni szeretnél,  figyelj, állj ki a megállóba és várd a Te űrhajódat!



Megjegyzések