Mire vevő ma egy vezető?

 


A vezető azt az ötletet akarja hallani, ami pénzt hoz. Hiszen Ő, és Te is pénzből élsz. Így a pénz termelő ötlet a jó-jó játék nyertese, hiszen lesz pénzve a vezetőnek és tud neked is adni belőle.

Általában a "régen nem így kellett csinálni" már a kukába való. 

Miért?

Mert a változás hoz fejlődést. Ha nem változtatnánk, semmi nem fejlődött volna.

Az élet minden területére igaz ez az állítás. Akár az egyénre is, önállóan.

Tehát a változást, ötleteket tartalmazó kezdeményezés a nyerő. Ezért látjuk gyakran azt, hogy az idős munkatársak már nem kelendőek. Illetve pontosítva, azok nem kelendőek, akik nem a változást hirdetik, hanem a régi, jó és megszokott kitaposott megoldások mellett tették le a voksukat.

Tudom, én is azt vallom, hogy a régit nem kell egyből kidobni, meg kell vizsgálni és ami még használható, azt át kell venni. Ez az a pont amiben vannak egyéni elvek. A "mennyire" mint mérőszám a döntő. Mennyire kell átvenni?

A régit, vagy régiből annyit kell átvenni, amennyire az új, kitűzőtt célt szolgálja.

Azt hiszem itt látok én némi elcsúszást. Ennek a gondolatnak az átadása, nem könnyű.

Azt tapasztalom vannalk olyan üzleti ügyfeleim, akik nem vizsgálnak semmit ami a múlban keltezett, csak a jövő érdekli őket. Csak valami új, valami teljesen más. Nem bánják ha a régi teljesen elvész, nem számít más csak a jövő. Nem bja,ha kilépnek a kollégák. El sem gondoklodnak, hogy miért csappan az üzlet, mi miért van. Szeretnének már a jövőben élni, szeretnének csak olyan embereket alkalmazni és olyan gondolatokat, ötleteket hallani ami máris a jövőbe repít őket. Ezért nem ragaszkodnak semmihez ami a múlt része, azt tapossák aki a jövőért hajlandó tenni, kitapossák belőle a pénzt hozó ötleteket.

Pedig itt az értékes jelen!

A jelen, ami arra való, hogy gondolkodjunk, elemezzünk és döntést hozzunk a múlt ismeretei alapján valószínűsíthető jövő érdekében.

Itt és most!

A csatát megnyerheted úgy, hogy egy katonád sem maradt!

Döntsd el, mi a fontos! Egy csata, vagy egy hoszzútávú jól működő üzlet, ami megélhetést ad neked/családodnak és egyben azoknak is akik közreműködése nélkül ez nem jöhetett volna létre.



Megjegyzések