Kapcsolattartás, de hogyan, kivel és miért?

 


Alkalmanként a konzultációkon felmerül a kapcsolattartás témaköre.

Kivel, hogyan miért/minek?

Kivel: bárkivel és akárkivel, pároddal, gyerekeddel, szüleiddel, barátaiddal, üzleti partnerekkel

Hogyan: írásban, személyesen, telefonon

Miért/minek: azt tapasztalom, hogy itt van a kutya elásva

Társas lény az ember, tehát kikerülhetetlen, hogy kapcsolatot tartson emberekkel is. Szerintem az emberi egyed élet minősége ettől függ. Milyenek a kapcsolatai, mennyire nyugodt az élet a kapcsolatok tekintetében. Hiszen ettől leszünk idegesek, mert valaki valamit tett vagy nem tett, mondott vagy nem mondott és ha mondott miért azt és miért úgy. Na, persze ez ránk is vonatkozik, de az kit érdekel...a másikat minden bizonnyal. A kommunikáció alapvető lényege, hogy mit és hogyan mondunk. A kifejezésnek mindig van egy célja, akár tudattalanul is. 

Lehet vadasan élni, ami a szívemen a számon és utánam a vízőzön, DE a következményeit is viselni kell. Ott nincs helye másra mutogatásnak!

Habár én úgy gondolom, SOHA nincs helye másra mutogatásnak! Ha azonban nem mutogatunk, hanem megválogatjuk a szavainkat, és pl. kedvesek vagyunk és figyelmesek akkor sokat javítunk a saját napunk színvonalán. SZÍN vonalán, tehát jobb színben látjuk majd a világot, ha jobban alakulnak a dolgaink. Mitől alakulnak jobban a  dolgaink? Mindenképpen attól, hogy ha látjuk és hogyan éljük meg. Ha a jókedv mellett döntök, mindent jobb színben fogok látni és megélni. Ha nem a hiányt látom, hanem a van-ást, azaz azt látom ami van és nem azt amire vágyom de nincs, akkor máris jobb a kedvem. Keress mindenben valami jót, közhely, de azért mert a köznek a helyén van helye! Tehát mindenkinek tudni kellene.

Esettanulmány: 

Párkapcsolatban, férfi nem hívta a hölgyet már tegnap este óta, sem este, sem reggel sem azóta sincs semmi üzi, viber, stb. A hölgy persze nem hívja, "mert velem nem történt semmi" !!!!!!  AZONNAL szögezzük le, hogy nem azért hívok fel valakit mert VELEM történt valami, hanem azért, hogy megkérdezzem, hogy VELE történt-e valami! A kölcsönös figyelem és szeretet megnyilvánulása! Akkor beszélek magamról, ha megkérdezik, "hogy vagy?" 

Mindenki figyelemre vágyik és szeretetre, add meg, és majd Te is megkapod!



Megjegyzések