Bevonni az életedbe...

 



...gondolkoztál már ezen, hogy kit és mennyire vonsz be az életedbe?

A munkádba, a mindennapi teendőidbe, a pihenésedbe?

Mit is jelent bevonni? Számomra bevonni valakit valamiben azt jelenteni, hogy a közösségem része lesz, ő és én. Közeli kapcsolat, fizikai, szellemi vagy lelki síkon. Cselekvés, beszéd érzelem formájában kialakul közöttünk egy kapcsolat. Látom és hallom őt. Látom, mit csinál, figyelek rá. 

Tanulok tőle, vagy tanítok neki valamit azáltal, amit teszek. Hiszen mutatok valamit. Valamiféle értékrendet és módszert.  Módszert egy feladat megoldására, értékrendet egy élethelyzet elemzéséhez. Ezt mind mutatom és talán közben beszélek is róla. 

De mint tudjuk a szó elszáll...ezért jobb mutatni. Példát mutatni. Azaz hitelesnek lenni, hogy amit mondok, én is azt teszem. Nem csak tanácsot, de kalácsot is adok. 

"A kisugárzásod mesél rólad, az energiád bemutatkozik helyetted, még mielőtt megszólalnál."

Állandóan mutatod, azt ami vagy. Mindenkinek. A párodban, a gyerekednek, a szüleidnek, a barátaidnak. Mindenkinek az utcán, bárhol és bármikor.

Légy jó mindhalálig, mert amit mutatsz azt örökíted, akarva akaratlanul!

Figyelj, hogy mit teszel, mit mutatsz a gyermekeidnek és a környezetednek! Ők a tükör!

Meg és kiválogathatod magad! Azt kell csak bevonni az életbe, ami neked jó és téged épít, ami a pillanatokat megszínesíti és így Te is csak jó tudsz mutatni!




Megjegyzések