Az élet piros pontjai!



Régóta rágom ezt a témát, hogy minek a múlttal foglalkozni, illetve vigyázz, hogy ne foglalkozz vele túl sokat. 

De hát, mi az a túl sok? 

Szerintem a túl sok az a szint, amikor nem hoz megoldást a kérdésre, a múlt tapasztalata. Még nem hoz megoldást! 

Azonban számtalan kérdés van egy életben, tehát kár leragadni és tökölni egy kérdésnél! Ha még nem jött el a megértés ideje, hagyjuk a francba és lépjünk, éljünk. Haladjunk aztán ha kell, úgyis becsapódik a sült galamb.

Azt is tudom, hogy hiába mondom, ha valakinek nem ez az útja, tőlem is lapozni fog és keres más utat.

"Hosszú és különös tapasztalatokkal teli életem alatt megtanultam, hogy az embereket hagyni kell a maguk módján élni. Hiábavaló és téves erőlködés őket kierőszakolni abból, amit tapasztalniuk kell, mert akkor megkeresik maguknak másutt ugyanazt a helyzetet. Nem mondom, sok önuralom kell hozzá, tehetetlenül nézni, mint rohan valaki a vesztébe saját akaratából, minden figyelmeztetés ellenére... de idővel belejön az ember." Szepes Mária

Sokat mondjuk, hogy tanulni kell a múltból, le kell vonni a tapasztalatot, de lássuk be, hogy ez nem biztos, hogy egy egyszeri alkalom után következik be. Sőt, lehet, hogy a sokadig után. Ilyenkor a "bölcsek" azt mondják, hogy "mert nem tanultad meg az elsőből a leckét!" Jahh, valóban, de azt sem tudtam, hogy ez egy lecke :) Avagy minden lecke, de akkor mikor vagyok magamon kívül? Azt nem szabad, mert akkor jön az ego, meg a sátán stb. Valóban jön, aztán meg megy. Ez az élet! De ha nem volt annyi eszem, hogy eszembe jusson, akkor hiába verem a falba a fejem, azzal is magamnak ártok. Az idióta lépésem után duplán sújtsam magam? 

Hidd el, hogy csak az jut eszedbe ami a tarsolyodban van, amikor a mindenség varázslatos csodáinak fogadására készen állsz!

Hiába is ostoroznád magad, hogy miért nem jutott eszedbe?! Hát, mert nem! Nem álltál készen rá, ennyi.

Nem tudom, Ti hogy vagytok ezzel, az ember nincs mindig résen. Hiába is spiri ide-oda, de nem éljük az életünket full tudatban, nem lehet. 

Néha élvezni is kell:) Mármint azt, ami éppen történik. Igen, lehet, hogy a jóban nincs lecke!? Szerintem meg ott is van, hiszen a jó az, ami az élet piros pontja! Jól csinálod, csak így tovább! Ez az üzemanyag a léleknek, testnek és szellemnek! Ez is egy lecke, de ezen nem kell gondolkodni, csak élvezni és majd ha kell, emlékezni arra a csodás alkalomra. Emlékezni, hogy egyszer már sikerült, vagy akár többször is. 

Mi az a módszer ami bevált, ezt soha ne felejtsük el.

Megjegyzések