Nélküled, hogy halad az életed?

 

A társkeresés és az élet bármely területén használható gondolat.

Az utas és a pilóta szerepe.
Van aki utas és van aki pilóta. Azonban tudomásul kell venni, hogy vannak élethelyzetek amikor elkerülhetetlen, hogy ne pilóták legyünk. Talán a pelenkás időszak az utolsó amikor csak és kizárólag utasok lehetünk az életünkben. Minden további időszakban döntünk. Minden döntésünk azt jelenti, hogy pilóták vagyunk, mi vezetjük az életünket. A döntéseink eredménye az a helyzet amiben most vagyunk. 
Döntés és nem döntés ugyan az! 
Az élet nem tud döntések nélkül lenni. Egyszerűen nem tud,  mivel valaki dönteni fog. Akár ember, akár Isten, de lesz döntés. Minden pillanatban valami befolyásolja az eseményeket. Ez a döntés. Ezt hívhatjuk másképpen ha ez lelkünknek nehéz befogadni, hívhatjuk rajtam kívül álló eseménynek, hívhatjuk bárminek ami számunkra kedvező. De minden kereszteződés egy választás.

Vagy hagyom, vagy nem hagyom. Vagy beengedem, vagy nem.

Tudom, mondhatjuk, hogy nem én akartam. Azonban ha nem te akarod, akarja valaki más, és mivel te nem döntöttél, döntött más, és így az ő döntése lett, azaz történik meg, vagy válik valóra.

Ezért ha szeretnél valamit, tedd meg, ne hagyd másra a döntést! 
Nem tudsz lemaradni, nem tudsz rosszul dönteni. Hiszen mindig az adott információ alapján döntesz. Egy másik pillanat már más információt hordoz.
Tedd amit jónak látsz!

Ha állandóan a hezitálást választod, dönt valaki más. Amivel nincs baj! 
A baj az, ha okolod magad, vagy ha sajnálod a múltat.
Minden rendben van!
Minden nap egy új lehetőség arra, hogy ma "okosabban", mást tehess.
Legyél, lenni lehet, lenni kell!

Keress bátran!

Könyvem megrendelhető - > aNő társkereső naplója






Megjegyzések