Te milyen filmet nézel?

 

Elmondhatom, hogy én azt nézem amihez kedvem van. Amilyen állapotban vagyok lelkileg, vagy olyat ami felvídít és kikapcsol a jelenlegi helyzetből.

Van olyan ember, aki kicsattanó jókedvében valami drámai - lélek facsarós, katasztrófa filmet kezd nézni?

Szerintem nincs! Ha van, kérem írjon nekem és írja meg, hogy mi ösztönzi erre!?

Szerintem ösztönösen "normál" állapotunkban a fény felé fordulunk, nem kívánjuk a szenvedést. Valahogy a kilábalás és a túlélési ösztön az, ami a szebb és a jobb felé hajt minket alapesetben. 

Természetesen vannak feladataink, akár egy riporteri munka, vagy egy kutató munka, ahol a feladat elvégzése okán pl.: háborús vagy balaseti eseményekkel kell szembe nézni. Van aki az ilyen típusú állást nem vállaja el. Azonban úgy vélem normál áltlag életünkben nem erre vágyunk. 

Miért van mégis, hogy egy jövőveli esemény elképzelésénél néhányan (nagyon sokan) a veszélyhelyzetre vizualízálnak? És jönnek a negatív mantrák: biztos nem hív fel, majd kiderül, hogy ennek is felesége van, azért nem hívott mert másik nővel van stb. 

Szépen beteketik magukat a mókuskerékbe és nem tudják visszafelé  hajtani a kereket. Pedig a nagy titok csak annyi, hogy ahogy betekerted magad, ki is tudod tekerni magad! 

Miért vetítesz elő egy olyan eseményt, amit nem vágysz, egyáltalán semmi biztos garancia nincs arra, hogy megfog történni, miért akarsz olyan filmet nézni ami nem kedvező a lelkednek? Miért akarsz addig is rettegni amíg eljön a "jövő"? Közben megspékelve azzal, hogy milyen sz@r az életed! 

Törölt le a táblát, vegyél elő egy fehér lapot és kezdj el rajzolni valami mást, valamit, ami jobban tetszik. 

A mókuskerékben tekerőknek az a javaslatom, hogy nem való ez mindenkinek, én látom, de megpróbálni meglehet, mert nincs mit veszíteni. Sőt, csak nyerhetsz! Annyit mindenképpen, hogy nem rontod el a mindennapjaidat! Te, és senki más!

Ha netán mégis mellé nyúlnál, addig sem sanyargattad magad az elrettentő történeteiddel. Ha pofáncsap egy olyan esemény ami nem esik jól, gondolkozz és ne síránkozz, tanulj, a Te életed, nem másnak tanulsz hanem magadnak! A lecke a tied, és nem másé. Tanulunk, hol a padban, hol a padok között! 

Az a feladat, hogy mindent mindig addig próbálj, amíg nem sikerül! 

Játsz, nevess, szeress!

Könyvem megrendelhető -> aNő társkereső naplója

Megveszem

Megjegyzések