Mi az élettér?

    


Sok jó ember, kis helyen is sok jó ember - tartja a mondás

Kérdés, hogy ez valóban így van-e? Hiszen modern életünk, mindenre tud tudományos magyarázatot adni. Ma úgy gondolják a tudósok, hogy egy ember élettere kb. 30 négyzetméter. Ami valójában igaz is lehet, szellemi és lelki élettér tekintetében. Hiszen fizikailag 6 négyzetméter is elég, ahol alszom, fürdöm és eszem. 

Valóban kell-e 30 négyzetméter és meg van-e ez egy átlag családban?

Úgy gondolom, hogy a mai lakás piacot tekintve messze nem divat ennyi helyet adni egy családnak. Annó amikor egy ingatlanberuházónak ezt szóvá tettem, azt mondta, hogy azért építenek kis lakásokat, mert nincs több pénzük az embereknek, azaz nem tudnak nagyobb lakást megengedni anyagilag maguknak. Mondtam neki, hogy akkor adja olcsóbban és lesz majd nagy lakáskra is igény:), de nem díjazta az ötletemet, hiszen ez ellentétes volt a harácsoló álláspontjával. Ő nem ismerte a kereslet-kínálat mozgását. A kereslet törvénye szerint alacsonyabb árak mellett az emberek többet vesznek valamiből, míg magasabb árak mellett kevesebbet. Értem én, hogy az egy lakásra vetített haszna kevesebb, de ez a cikkem nem gazdasági lényegű.

Kedves Szinglik, úgye éreztétek már, hogy a saját kis kuckótokba, még egy fő, már korlátozza a tereteket? Ez egy jogos észrevétel, hiszen ha ketten vagytok, vagy jön a gyerköc már nagyobb otthont kerestek. Ezek 3in1 (test-lélek-szemmel tér) esetben normálisnak tekinthetők.

De mi van abban az esetben, ha kis helyen kell elférni? Ez ok, a parázs vitákra? Ok arra, hogy ne bírd a szagát? Nem hiszem. 

A marketing és a tudomány megbolondítja az ember egészéges érzelem világát. 

Ne hagyd magad felpörgetni. A családod, a legbiztosabb és legszeretetebb hely a világon. Ha velük lehetsz, légy hálás és élvezd. 

Egy rendezett családi hátérrel, az ember, a teljesítménye legjavát tudja nyújtani minden téren.

Könyvem megrendelhető - > aNő társkereső naplója

Megveszem




Megjegyzések