Fejétől bűzlik a hal - vezetői 1x1

 


Nem mondhatom, hogy mindenhez értek, de mindenről van véleményem. Osztom az észt és közben nem értem, hogy más miért más. 
Pont ezt a fantasztikus egyediséget kell a másikban csodálni és örülni neki.
A tanulás és a tudás szárnyakat ad. 

De, elképedve nézem és látom, hogy 30 évvel később is az emberek ugyanabban a csámpás bakancsban csoszognak. Ki van taposva, nem kényelmes és nem visz sehová. 

1989 környékén mindenki azt gondolta itthon, hogy ha kinyílnak a határok, itt mindenki gyártulajdonos lesz és Mercedesszel fog járni. De sajnos ami ehhez kell, kb 50 évnyi tapasztalatot, nem fújta át a határon a szél.
Tehát azzal főztek a szockócsemeték, ami volt. Hazavitték ami kellett, hiszen államfő úgy gondolta ez nem baj, úgysem viszik ki az országból, minden itt marad beépítve, tehát vigyék haza, mert minden közös. 
Mivel nem lett senki gyártulajodnos másnap, így voltak, akik ugyanúgy haza hordták a dolgokat, de itt már semmi nem volt közös, tehát akik fotelfőnökök tudtak lenni, azok azon kapták magukat, hogy elfogyott a cég. A Dallas c. sorozatban is a főnök a szép, panorámás irodában ült és wiskyt kortyolt, "ez a tulaj dolga és feladata". Szerintük!

Úgy látom, még ma sem fogta fel a többség idehaza, hogy nyugatinak lenni egy életstílus és a pénz/haszon, a hosszútávú befektetés eredménye. Befektetés és tapasztalatszerzés nélkül nem megy. Nem arról az 1-2 emberről beszélek, akik 1989 előtt is léteztek. Arról beszélek, akik ma a vállalkozói réteget kellene, hogy építsék a gyermekeik és utódaik számára. 
Nem értem, mit nem tudtak megtanulni. Nincs gyors és instant gazdagság, ami tartós lenne, hiszen ha nincs hozzá tapasztalat és ész ami megtartsa a véletlenül megszerzett vagyont, akkor az bizony le fog folyni a csatornába. 

1x1:
Addig, amíg egy vállalkozó/tulajdonos/vezető az alábbiakat nem teszi meg, nem lesz tartós eredmény sem: kiadja a feladatot, biztosítja a munkakörülményeket és ellenőrzi!

Bővebben: 
kiszáll a fotelből, 
nem a saját és gyors hasznát nézi, 
tanul és feljeszti magát, 
naponta ott van a cégben minden mozzanatnál, 
figyel a hiányra és szankcionál, 
ha hiány van, levonja vagy kirúgja a dolgozót, hiszen 400 fő vár a helyére, 
ezért cserébe tisztességes fizetést ad bejelentve,
tisztességes fizetésért tisztességes munkát várhat el,
ezért a minőségi munka eredménye jó áron eladható
és lesz haszon is bőven.
Örül a munkaerő és örül a vezető!
Lesz nyugdíj, mert be volt jelentve és tud magának félretenni!

...ha fentiek hiányoznak, csak átmeneti a csillogás.
Haladni kell a korral!


Könyvem megrendelhető - > aNő társkereső naplója


Megjegyzések