Ex-ek Klubja?

 


Legutóbbi kérdés felém az exek témakörhöz kapcsolódott. 

Milyen viszonyt kell az exekkel fenntartani? 

Miért kell jóban lenni velük? 

Vagy rosszban lenni velük? 

Miért kell egyáltalán bármilyenben is lenni velük? 

Kihat-e ez a következő kapcsolatra? 

Befolyásolja-e ez, a mindennapokat?

Az én meglátásom az, hogy ha már van gyerek és minden egyeben túl, Ő sem volt olyan erős motiváció, hogy egy házasság/kapcsolat fenntartásáért mindkét fél megküzdjön, akkor szükségszerű lehet a kapcsolat fenntartása. Tapasztalatom az, hogy ez a gyerek igényeitől függ és a távozó fél gyerekhez való viszonyától. A maradó fél egyetlen kötelessége, hogy a gyermek lelkifejlődése és az egészséges anya-apa-gyerek család képe kialakuljon. 

Tudom, mondhatjuk sokan, hogy én is felnőttem így vagy úgy. Igaz, de nem vagyunk egyformák, és van az a helyzet amikor fel kell merni tenni magunknak a kérdést, hogy mi lett belőle?

Erőltetni nem szabad semmit. Ha a távozó fél nem szívesen van a gyerekkel, akkor ne kínozzuk a gyereket azzal, hogy szeretettlen közegben kelljen lennie akár egyetlen percet is. 

Mindenki a szeretetre és figyelemre vágyik. Ha nem kapja meg, ennek emlékét cipelheti sokáig.

Azonban mivel elváltak a szülők, így más egyéb kapocs fenntartása erősen megfontolandó.

Miért kellene, hogy bele lásson a két fél válás után a másik magánéletébe? Számtalan esetnél a magamutogatás, a dicsekvés és a kinek sikerült jobban effektus belép. Ami nem ment, abba nem kell bele lásson a két fél. Hiszen ha nem ment együtt, akkor hagyjuk meg egymásnak azt a lehetőséget, hogy mással mehessen.

Ezen a ponton akár a gyermektelen kapcsolatokra is áttérhetek.

Ha nem megy vele, ne kelljen az ex csak zárat javítani, hiszen arra van szakember, vagy egy másik ex  TV bekötni, mert arra is van szakember. Nem kell nyaralni menni együtt, hiszen ha eddig a szagát sem bírtam, minek putyerkáznék vele össze egy hétre? Ha ló nincs, a szamár se kelljen.

Tudom, a házassághoz két IGEN kell, de a váláshoz elég egy NEM is.

Aki válni akart, annak nem okoz olyan lelki megterhelést fenntartani egy kapcsolatot. Szánalomból megteszi, sőt mivel ő lépett ki, ezért magasabb rendűnek is érzi magát, erősebbnek. Engedd el, had álljon talpra nélküled. Ne táplálj benne reményt a jelenléteddel. Ez nem segítség, ez reménykeltés.

De létezik az a fél aki nem akart válni, tehát benne a remény még él. Hölgyeim és Uraim, ott volt lehetőség. Ne kapaszkodj és ne ragaszkodj egy olyan emberhez aki le akar vakarni magáról. Meddig kínzod magad? Meddig okozol magadnak még több fájdalmat? 

Zsák a foltját megtalálja!

Bármit is teszel, tapasztalj és gondolkodj! 

Légy te a fontos önmagadnak!





Megjegyzések