Nem szeret?



Mit szeretnél? - Kérsz még? - Mit hozzak neked?

Hangzanak el a szülői gondoskodó kérdések. Egy életen át ezeket hallod. Lesik szavaidat, óhajodat.
Erre állnak be az érzékszerveid, azt gondolod a kapcsolatok ilyenek, azt tanultad, hogy ez a normális.
Igen, nálatok ez volt a normális!

Ahogy halad az életed, egyre több emberrel találkozol és kételyeid támadnak. Azt érzed, nem foglalkoznak veled, Te nem vagy szempont, senki nem ajánlja fel segítségét, senki nem kérdezi mit szeretnél, mindenki könyökharcos, törtet előre és észre sem veszik hogy Te is ott vagy.

És én hol vagyok ebben az életben? - kérdezed

Majd egyre másra csak azt látod, hogy más milyen. Illetve milyen nem. Észre sem veszed, hogy Te milyen szemüvegen át nézel. Észre sem veszed, hogy szemüveged van. Észre sem veszed, hogy hogyan csúszol le az érzelmi létrán, azt gondolva, hogy Te sehol nem vagy. Te adsz, Te teszed, Te gondoskodsz. Nem érted más miért nem teszi? Csak az kattog a fejedben, hogy Te nem vagy sehol a másik életében. Hiszen ha ott lennél, tenné, azt amit Te is teszel.

DE, mit várok el? Ő, nem lehet olyan mint Én! Én, én vagyok, Ő pedig Ő. Nem egyforma családból jöttünk, nem egyforma közösségben szocializálódtunk, nem egyforma a személyiségünk.

"Nézd meg az Anyját és vedd el a Lányát"

Azaz, nézz be a másik családba. Nézd meg a kapcsolatokat, az emberek egymáshoz való viszonyát, a szavakat és gesztusokat.

Nézd meg mielőtt döntesz! A párod ezt látta, az épült be az életébe, tudatalatt! 

Ha Te úgy nőttél fel, hogy lesték szavaidat, akkor ezt fogod elvárni. Nem fogod érteni, hogy miért kellene kérned bárkitől bármit, amikor soha nem kellett kérned, mivel mindent felajánlottak.

Azonban van aki kér, erre volt nevelve, ezt látta. A szülei tudattalanul is ezt adták át neki, hogy ha valamit szeretne, nyissa ki a száját és kérjen!
Tehát a párod, nem azért nem ad, mert nem vagy ott az életében!
Hanem azért mert nem ismeri ezt a verziót!
Nem így szokta meg!

Az éremnek mindig két oldala van!

Könyvem megrendelhető - > aNő társkereső naplója



Megjegyzések